De ce?

De ce se destramă relațiile?👩‍❤️‍👨

De multe ori în relații, noi gândim și pretindem că cealaltă persoană ar trebui sa fie la fel ca noi, proiectând asupra ei valorile noastre personale sau limbajul nostru de iubire.

🌅În programul de Reconectare cu Partenerul explorăm zilnic arii noi, individuale, căutam răspunsuri la întrebări “băgate sub preș”, ascunse in sufletul nostru, lăsate să încolțească și poate nu în modul dorit de noi pana acum (pot încolți resentimente noi, învinovățiri noi, dureri necunoscute).

📌Ce sunt valorile?

Valorile sunt acele lucruri concrete pe care le faci și care sunt cele mai importante pentru tine. Pot fi activități, persoane, lucruri, care se văd in viața ta, aproape zilnic, precum familia, businessul, relația de cuplu, dezvoltarea, sănătatea etc.

Când partenerul ne susține valorile, noi îl numim un partener “bun”. Dar când el ne dă provocări în valorile noastre, imediat avem tendința să îl numim “rău”.

Noi ne dorim de foarte multe ori ca el/ea să fie ca noi, să acționeze din aceeași energie, să aleagă cum am alege noi.

Însă dacă ambele persoane din cuplu sunt exact la fel, unul dintre ei este inutil.

Scopul mariajului este să ne învețe să iubim partea pe care o renegăm și să creștem împreuna din provocările care apar în dezvoltarea noastră, a fiecăruia.

Fiecare persoană are propriul ei set de valori.

Noi putem trăi doar în valorile noastre, dar nu în ale celuilalt.

Iubirea pe care o transmitem celuilalt, o transmitem prin propriul nostru sistem, prin propriile noastre valori. Când înțelegem care este sistemul atunci îl putem recunoaște și putem crea relația.

📌Și care sunt limbajele iubirii?

Conform lui Gary Chapman sunt 5 limbaje ale iubirii:

1. Declarațiile

2. Timpul

3. Darurile

4. Serviciile

5. Contactul fizic

Pentru a avea “rezervorul” plin, este esențial să descoperim limbajul lui primar de iubire, cât și pe al nostru personal.

Cum ne servește să le cunoaștem?

Ne scutește timp / energie / bani și cel mai important – învățăm să comunicăm dragostea pe înțelesul celuilalt.

👩‍❤️‍👨Dacă relația de cuplu este o valoare pentru tine, cum ar fi să comunici eficient partenerului, știind că mesajul tău ajunge exact la inima lui? Că îi umpli rezervorul?

De exemplu cum ar fi ca în loc să pierzi timp gătind preparate speciale soțului/ soției tale ( și poate nici nu îți face plăcere) crezând astfel ca serviciile sunt limbajul lui de iubire, să ieșiți poate la o plimbare împreună? Să petreceți timp calitativ ( în cazul in care Timpul este limbajul de iubire)?

💼Cum ar fi să învățăm să avem relații sănătoase la fel cum învățăm să facem business?

⁉️Tu știi care sunt valorile tale și ale partenerului de cuplu?

Sau limbajul de iubire?

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte postari:

Femeie. Soție. Mamă. Casnică.

Femeie. Soție. Mamă. Casnică.

Noi, Femeile suntem atât de puternice, înteligente și emancipate pe de o parte, pe atât de fragile și neajutorate devenim pe de alta. Se întâmplă într-un moment frumos al vieții, atunci când suntem mame și ne ținem pruncii în brațe. mult așteptați.

citește mai mult